modern red theme annual report business template design

Моніторингове дослідження “Права дитини в умовах війни”

29 Лютого, 2024 Матеріали, Новини

Захист прав дітей – це завжди важливе та актуальне завдання, яке закріплене на міжнародному та національному рівнях в низці Міжнародних та регіональних договорів, актах національного законодавства.

В умовах війни питання захисту прав дітей набуває пріоритетного значення та має бути головним на порядку денному як на державному, так і місцевому рівнях.

Органи державної влади та місцевого самоврядування мають докладати усіх необхідних зусиль для забезпечення захисту дітей, реалізації їхніх прав та інтересів.

Триваючий збройний конфлікт та виклики, з якими зіштовхується держава, потребують постійного аналізу поточного стану захисту прав дітей та роботи над вдосконаленням державних та місцевих політик у сфері захисту прав дитини.

Важлива також консолідація зусиль усіх суб’єктів, які відповідають за реалізацію прав та інтересів дитини на державному та місцевому рівнях.

Розглядаючи виконання Україною своїх міжнародних зобов’язань у сфері захисту прав дитини та необхідність визначення рівні захисту дітей в умовах війни, громадська організація “МАРТ” підготувала звіт щодо стану дотримання прав дитини на рівні територіальних громад.

Дослідження «Права дитини під час війни» зроблено в рамках проєкту «Моніторинг прав дитини», який реалізується
громадською організацією «МАРТ» за фінансової підтримки Гельсінського Фонду з Прав Людини (Варшава, Польща).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.