У Чернігові завершився XV Мандрівний Docudays UA

23 Жовтня, 2018 Анонси

Майже 2 тисячі глядачів відвідали покази, організовані ГО МАРТ в рамках XV Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Чернігівській області. Кінопокази розпочалися 26 листопада  і завершилися 11 грудня.

Покази пройшли в загальноосвітніх школах та ліцеях міста, культурно-мистецьких центрах і бібліотеках, училищах та інститутах, кафе та навіть в Освітньому домі з прав людини, в цілому задіявши 29 локацій по всьому місту.

Цього року мешканці Чернігова мали змогу переглянути 7 кінострічок з фестивальної програми. Серед них – “Коли я чую спів птахів”, “Гірчиця в садах”, “Віддалений гавкіт собак», “Явних проявів немає”, “Жінка в полоні”, “Мовчазна війна” та “Моя щаслива непроста родина”.

Окрім  показів фільмів і дискусій після їх переглядів, учасники мали змогу взяти участь в міні-лекціях на тему рівності прав людини та недискримінації. Подібні лекції на тему “Права людини” відбулись в юнацькій бібліотеці та Чернігівському вищому професійному училищу №9.

А юні відвідувачі філіалу №2 Центральної міської бібліотеки ім.О.П.Довженка мали змогу поспілкуватись у форматі “живої книги” з правозахисницею Катериною Кулініч.  Проект «Жива книга» дав дітям можливість дізнатись більше про професію “правозахисник” та почути невигадані історії людей, чиї права Катерина захищала в суді.

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходив за підтримки Посольства Швеції в Україні, Посольства США в Україні та програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні в партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

Опубліковано
В категорії: Анонси

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.