9 червня наша команда працювала із жителями Тупичівської ОТГ

9 Червня, 2022 Новини, Новини(старі)

Для того, щоб зробити наші послуги більш доступними, ми організовуємо виїзні консультації у громадах Чернігівської області, які були під російською окупацією з 24 лютого 2022 року. Першою була поїздка до Тупичівської ОТГ. Наша команда працювала з дорослими та дітьми в громаді.

Ірина Лісовецька (психологиня нашого проєкту та методистка Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області) провела заняття з дітьми. Вони малювали та робили вправи, що направлені на стабілізацію психоемоційного стану дітей.⚖️

Паралельно юристи працювали зі зверненнями населення щодо отримання соціальних виплат для ВПО та особам, які знаходилися на окупованих територіях, компенсації за зруйноване майно, загальні питання щодо соціальних виплат для населення.

Нагадуємо, що ГО «MART» надає безплатні юридичні консультації. Також можна отримати розширену допомогу: представництво в органах влади, підготовка правових документів.

Приймальні дні юристів щовівторка та щочетверга з 09:00 до 17:00

Попередній запис за телефоном: 063 560 52 00

Ми знаходимося за адресою: м. Чернігів, вул. П’ятницька, 39, офіс 703

Електронна пошта: mart.ngo@gmail.com

Разом із нашими психологами та юристами 9 червня Тупичівську ОТГ також відвідала Юлія Олифіренко, представниця заступниця начальника Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Чернігівській області. Ми разом поспілкувалися із представниками сільської ради. Обговорили актуальні питання дотримання прав дитини. Дізналися про проблемні місця, які є в громаді, гуманітарні потреби.

За порадою Лариси Шовкової, тупичівської сільської голови, навідалися до закладу, де перебувають особи похилого віку. Ним опікується місцева церква. Зараз там проживає 25 осіб. Поспілкувалися з керівником, який розповів про те як вони переживали час окупації та як допомагали своїм підопічним.


Цей матеріал створено ГО «МАРТ» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.