Навчальний візит до Польщі для фахівців, які працюють з дітьми у конфлікті з законом

14 Листопада, 2019 Новини

Як працює система правосуддя та ре-соціалізація дітей у конфлікті із законом дізнавались фахівці, які працюють з дітьми у конфлікті з законом під час навчального візиту до Польщі в рамках проекту «Просування міжнародних стандартів поводження з неповнолітніми у виправних та виховних установах України», що відбувся з 4 по 8 листопада 2019 року.
Під час навчального візиту відбувся семінар присвячений питанням функціонуванням системи поводження з неповнолітніми в Польщі. Також учасники прослухали лекцію “Принципи роботи польського сімейного куратора”, заняття проходило спільно зі студентами факультету ре-соціалізації – Академії Спеціальної Педагогіки Ім. Марії Гжегожевської.
Для ознайомлення з польською моделлю поводження з дітьми у конфлікті з законом учасники мали змогу відвідати та поспілкуватись з адміністрацією закладів напіввідкритого та відкритого типу ресоціалізації для неповнолітніх, виправних закладах, а також співробітниками молодіжних центрів ресоціалізації та громадських організацій, що працюють із неповнолітніми.
Останній день візиту був присвячений напрацюванню сценарію (програми) заняття по правам дитини, які фахівці мають провести у своїх закладах та установах.
Цінність зазначеного стажування – в обміні досвідом, ознайомлення з практикою впровадження міжнародних стандартів та обговорення актуальних для України новацій.
Проект спрямовано на посилення потенціалу співробітників пенітенціарних закладів України де перебувають діти, які порушили закон, щодо дотримання та практичної імплементації міжнародних стандартів належного поводження. Реалізують проект Громадська організація MART та Гельсінський Фонд з Прав Людини (Варшава, Польща) у партнерстві з Освітнім домом прав людини в Чернігові за підтримки Фонду домів прав людини та програми «Зміни в регіоні RITA» (Польща).
Сподіваємось, що позитивний польський досвід буде успішно застосовано у практичній діяльності.

Опубліковано
В категорії: Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.