Ніч дискусій про права людини в світі Мандрівного Docudays UA в Чернігові

25 Листопада, 2019 Новини

Саме в такому форматі відбувся перший просвітницький майданчик в рамках XVI Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA в Чернігові, під час неформальної зустрічі 24-25 листопада в Освітньому Домі прав людини з молоддю, що навчається в Академії державної пенітенціарної служби м. Чернігова. Саме ця молодь отримала першу в цьому році унікальну можливість переглянути декілька фільмів одразу та обговорити проблеми, які піднімають ці фільми. 
В розкутій та невимушеній атмосфері говорили разом про загальнолюдські цінності, про глибинну етику та філософію прав людини, про важливість юридичних норм, що закріплюють права людини на різних рівнях. 
Що таке людська і особиста гідність, як відстоювати свої права та допомагати іншим – на це шукали відповіді юнаки та дівчата під час тренінгу, перегляду документальних фільмів та їх обговорення.
Говорили про теми, які у суспільстві часто непопулярні та не викликають широких дискусій, але їх важливо було проговорити, щоб зрозуміти процеси, які відбуваються з твоєю країною і по всьому світу. Історії, які переглянула молодь розповідають про інструменти, як люди по всьому світу відстоюють свої права, як виходять зі складних ситуацій. 
Переглянули фільми «Буллі», « Іллюзії на дні», «Послухай», «Bellingcat: Правда в світі постправди», «Дівчина проти гравітації», «Я виросла , поки ви спали». Допомагали розібратися в цих складних явищах та процесах Лариса Шумна, Руслана Бурова та Дмитрий Науменко. 
Юнаки та дівчата надовго запам’ятають цю подію, адже мали можливість переглянути та заглибитись в світ реального і правдивого кіно, яке дозволяє розширювати горизонти про світ та людину в цьому житті і світі, а також заглиблюватись у важливі питання – такі, як етика, совість та відповідальність. Сподіваємось – це допоможе їм стати більш дієвими, змінювати середовище навколо, бути активним у побудові більш толерантного суспільства, яке ґрунтується на взаємоповазі, інклюзивності та взаємній підтримці.

Опубліковано
В категорії: Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.