Стартує проект «Перлина громади» в Лосинівській ОТГ

14 Листопада, 2019 Новини

13 листопада представник Громадська організація “ЛІГА громад”Роман Шевчун та виконавча директорка ГО МАРТ Руслана Буровапідписали Угоду щодо початку реалізації проекту «Перлина громади» в Лосинівській ОТГ Чернігівської області. 
Цілі проекту:
? реалізація права на участь в житті громади та інтеграція соціально вразливих груп населення;
? ознайомлення влади та громади з людським потенціалом громади, можливостями вразливих груп населення;
? підвищення потенціалу місцевої влади надавати послуги вразливим групам на основі стандартів та поваги до прав людини;
? підвищення рівня обізнаності в сфері прав людини та толерантності мешканців громади.

Вже готується інтеграційний творчий фестиваль «Перлина громади» за участі людей з інвалідністю, який відбудеться в Смт. Лосинівка 30 жовтня 2019 року. Заплановано ряд виїзних просвітницьких заходів до сіл всієї громади. В рамках проекту плануються навчальні заходи для органів влади та соціальних служб щодо надання якісних послуг населенню. Завдяки плідному старту діяльності новоствореної Громадська організація “ЛІГА громад” та залученню коштів інших донорів буде створено соціальний гуртожиток для вразливих груп населення в смт. Лосинівка. 
Так загальні цілі проекту повністю відповідають цілям самого підходу, що заснований на правах людини – просування стандартів прав людини в місцеву політику, повага до різноманітності, запобігання дискримінаційним практикам , участь, включення та інклюзивність.
Проект «Перлина громади» буде реалізовано в рамках проекту «Розвиток громад, що заснований на правах людини», що здійснюєься за підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

UNDP Ukraine / ПРООН в Україні
Мережа хабів України

Опубліковано
В категорії: Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.