«Вчимося з минулого – діємо заради майбутнього».

7 Листопада, 2019 Новини

З 1 по 5 листопада експерти ГО «МАРТ» взяли участь у науково-методичному семінарі «Вчимося з минулого – діємо заради майбутнього». Семінар є спільним заходом Інституту ім. Ольги Ленгель (The Olga Lengyel Institute) та Українського центру вивчення історії Голокосту. Мета семінару – покращити рівень навчання про історію Голокосту та права людини в Україні. Програма семінару поєднувала український та міжнародний досвід у викладанні цих тем та обґрунтуванні актуальності історичних подій у сьогоденні.

Підчас семінару експерт ГО «МАРТ», голова Правління організації Андрій Кінаш, використовуючи матеріали методичної виставки «Кожен має право знати свої права», розкрив питання філософії, історії, еволюції прав людини, окремі стандарти прав і основних свобод людини, права дитини, історію і еволюцію прав дитини. Учасники мали можливість не тільки отримати інформацію з методичних стендів, а й ознайомитись з методами роботи з візуальними джерелами.

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» була розроблена у 2011 та оновлена після подій на Майдані у 2014 році громадською організацією MART  за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”  в рамках Всеукраїнської освітньої програми “Розуміємо права людини”, як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Виставка є своєрідним майданчиком де стимулюється дискусія навколо проблем прав людини.

Опубліковано
В категорії: Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.