Психологи та юристи ГО «MART» працювали в Коропській ТГ

22 Червня, 2022 Новини, Новини(старі)

22 червня наша команда працювала в Коропській ТГ. Психологи та юристи надавали свої консультації населенню. У Коропі провели зустріч із органами місцевого самоврядування та соціальними службами.

Робоча поїздка розпочалася з зустрічі працівників громадської організації «MART» із керівництвом Коропської громади, представниками установ та служб, які працюють у сфері захисту прав дитини або дотичні до неї. Разом із представниками влади поспілкувалися про потреби ОТГ, які виникли через повномасштабне вторгнення військ росії в Україну 24 лютого 2022 року. Дізналися про загальну ситуацію в громаді та станом дотримання прав дітей, яка склалася після деокупації Чернігівщини.

Разом із нашими спеціалістами Короп відвідала Юлія Габенко, головна спеціалістка Головного управління Національної соціальної служби у Чернігівській області. Під час спілкування з фахівцями селищної ради, вони говорили про

  • питання продовження виплат різних видів державних допомог у період воєнного стану,
  • зміни у законодавстві під час надання соціальної підтримки, зокрема внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Психологи Віктор Мозговий та Антон Бабич працювали з жителями села Шабалинів. Завдяки співпраці з Юлією Дубатовк, директоркою Шабалинівської ЗОШ І-ІІІ ст, заняття з населенням провели в приміщенні місцевої школи. Спеціалісти паралельно проходили два заняття із дорослими та окремо із дітьми.

Антон Бабич з дітьми спілкувалися про те, як психіка реагує на стресові ситуації. Вони виконали вправи з пошуку внутрішніх та зовнішніх ресурсів. Психолог провів первинну діагностику психологічного стану дітей.

Дорослі ж разом із Віктором Мозговим отримали відповіді на питання, що їх найбільше хвилюють. Додаткове психологічне навантаження на дорослих дає складність доступу до перевіреної інформації про стан в країні та області, значне поширення неправдивої інформації в мережі інтернет про війну в Україні.

Під час робочої поїздки, юристи організації надавали безоплатні консультації вразливим групам населення.


Цей матеріал створено ГО «MART» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.