Надати молоді можливість формувати своє майбутнє в громадах – в цьому сенс місцевої молодіжної роботи

27 Листопада, 2019 Новини

Про те, якою має бути справжня молодіжна робота в умовах децентралізації, розповідала виконавча директорка Громадська організація МАRТ Руслана Бурова на навчальному семінарі для керівників/спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрацій, виконкомів міськрад та ОТГ Чернігівської області, що був організований Департаментом сім’ї молоді та спорту Чернігівської ОДА. 
Йшлося про те, що окрім усталеного традиційного розуміння молодіжної роботи – в сфері культури, відпочинку та спорту, в першу чергу, необхідно формувати молодіжну політику із таких питань як доступна та якісна освіта, зайнятість, мобільність, житло, доступне правосуддя та безпека, охорона здоров’я. Реформування молодіжної політики на місцевому рівні має базуватися на потребах молоді, які необхідно постійно аналізувати та оцінювати. Найголовніше-залучити молодь до різних форм участі – політичної, консультативної та дорадчої, громадської участі – як членства в громадських організаціях та неформальних групах, активному волонтеріаті, локальному активізмі , у можливостях для створення мереж. 
В загальному вигляді молодіжна робота на місцевому рівні має давати можливість молодим людям робити те, що вони хочуть робити і як вони хочуть робити( індивідуально чи в групах), давати можливості для їх розвитку та автономії, допомагати взаємодіяти з владою та політиками, залучати молодь до неформальної освіти, розширювати можливості молодих людей впливати та змінювати ситуацію на місцях. 
А ще важливо актуалізувати питання для всієї громади – сприяти у розумінні, сприйнятті та визнанні факту існування проблем молоді в громадах та активізувати її. Також необхідною умовою є окреслення кола осіб та установ, які можуть вирішити ці проблеми, опанування членами громади вміння працювати з органами влади, бізнесом, громадськими організаціями та іншими зацікавленими особами для вирішення конкретних цілей. 
Проте, інколи найбільшим поштовхом до розвитку молодіжного руху в громадах та мобілізації громади навколо молодіжних питань є створення та розбудова громадських організацій, що сприяють реалізації планів молодіжної політики та самі активно ці плани формують.

Опубліковано
В категорії: Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.