Принципи прав людини в соціальній роботі

3 Грудня, 2019 Новини

28-29 листопада відбувся тренінг для соціальних робітників області щодо стандартів надання соціальних послуг вразливим групам населення.
Про те, на яких цінностях має ґрунтуватися робота з вразливими групами, про принципи дотримання прав людини, прав осіб з інвалідністю, принцип поваги до честі та гідності, толерантність, справедливість , доступність, забезпечення рівних прав чоловіків та жінок, наголошувала та акцентувала під час тренінгу виконавча директорка ГО «МАРТ» Руслана Бурова та Роман Шевчун – заступник голови Лосинівської ОТГ.
Йшлося також про особливості дотримання права на повагу до приватного і сімейного життя в роботі соціального робітника, конфіденційність та неупередженість.Також було представлено європейський підхід до надання соціальних послуг населенню та підхід, форми та методи США, що були представлені на конкретних прикладах соціальної роботи в штаті Каліфорнія. Акцент робився на тому, що завдяки співпраці влади з громадськими організаціями – більшість соціальних послуг надають на замовлення влади саме громадські організації. 
На сьогодні перелік вразливих груп, тобто людей. що мають більшу, ніж інші, ймовірність зазнати негативних впливів соціальних, екологічних факторів значно зростає. Але, головне, на чому наголошувати експерти ГО «МАРТ» – права людини- це орієнтир для соціальної роботи в громадах, оскільки вони виходять за рамки потреб, пов’язаних з виживанням людини. Їх завдання- пошук можливостей та створення умов, що дозволяють конструктивну участь для виконання громадянської, соціальної, економічної та культурної ролі людини, підтримка представників вразливих груп як рівних людей в громаді. 
Тренінг було проведено ГО «Ліга громад» в рамках проекту « Перлина громади», що реалізується в рамках проекту «Розвиток громад, що заснований на правах людини». Проект здійснюється за підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Опубліковано
В категорії: Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.