22 липня у Куликівській громаді психологи та юристи ГО «МАRТ» працювали з місцевими жителями

26 Липня, 2022 Новини, Новини(старі)

Наша команда вже більше ніж 20 років працює в інтересах дітей та захисту їхніх прав. Сьогодні серед нашої різноманітної діяльності є послуги безоплатних консультацій з психологами та юристами для вразливих груп населення Чернігівської області.

За підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства» 22 липня у Куликівській громаді психологи організації разом зі спеціалістами місцевої селищної ради провели захід з дітьми, які опинилися у складних життєвих обставинах.

На груповому занятті з психологом діти малювали чарівні парасолі, які захищають їх від усіх незгод. Під ними вони писали та зображали те, що приносить їм радість, заспокоює. Провели руханку під кінець заняття. Завершили зустріч солодкими подарунками для малечі.

Ірина Лісовецька (психологиня проєкту та методистка Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області) також поспілкувалася з дорослими, які долучилися до зустрічі. Під час бесіди говорили про особливості фізичної, емоційної, поведінкової реакцій дітей на стресові фактори. Батьки отримали рекомендації та алгоритми спілкування з дитиною в різних кризових ситуаціях. Крім того, провели кілька індивідуальних консультацій.

Батьки дітей отримали консультації від юристів організації Дмитра Науменка та Владислава Мишка щодо питань, які їх хвилювали.

Спільно зі спеціалістом Головного управління Національної соціальної служби у Чернігівській області Юлією Габенко та представниками соціальних служб громади обговорили та проаналізували поточну ситуацію щодо дотримання прав дитини та надання соціальної підтримки населенню в умовах воєнного стану.

Цей матеріал створено ГО «MART» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.