Як права людини об’єднують громаду

12 Серпня, 2019 Новини

8 серпня в с. Комарівка відбулася інформаційна зустріч в рамках проекту «Розвиток громад, що заснований на правах людини» за участі команди проекту та мешканців Комарівської ОТГ.
Під час заходу висвітлені цілі, завдання та очікувані результати від участі громади в цьому проекті. Приємно здивувала небайдужість місцевих мешканців, які прийшли на зустріч, щоб не лише почути щось нове та висловити свої проблеми, а й спільно спробувати знайти шляхи їх подолання, адже тема прав людини та участі піднімається в цій громаді вперше.
Також оголошено про наміри та плани команди від громади, що бере участь в проекті, а саме створення громадської організації «ВІТОН» та Молодіжної ради Комарівської ОТГ. Планується, що до них увійдуть люди різного віку, професій та інтересів. Проте, всіх їх поєднує спільна мета – зростання та розвиток, шляхом об’єднання власних зусиль. Зважаючи на проблеми з відсутністю політики в інтересах молоді на місцевому рівні та простору для її розвитку, громада буде реалізовувати міні проект по створенню Центру розвитку для дітей та молоді. Даний Центр стане осередком, в якому буде функціонувати Молодіжна рада, громадські організації та ініціативи. Це сприятиме розвитку молодих людей, громадянській освіті, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву, підвищенню рівня мобільності молоді та дітей. Напрями роботи будуть формуватися відповідно до потреб та інтересів молодих людей громади. 
Вікторія Качан – координаторка команди з Комарівської ОТГ, презентуючи проект, зазначила: «Головна наша загальна ціль, щоб діти та молодь, що живуть в селі, мали достатньо можливостей для самореалізації, отримання знань, розвитку творчого, політичного, організаційного потенціалу на користь громаді та країні загалом».
Громада активізована, з’явилося багато прихильників та бажаючих долучитися. Так власними силами вирішено розпочати ремонт приміщення для створення цього простору для розвиту дітей та молоді та лобіювати виділення коштів для цієї мети в селищній раді.
Це тільки початок. Найкраще попереду! Успіхів! Все вийде, якщо послідовно, впевнено та разом йти до мети!

Ініціатива «Розвиток місцевих громад, що заснований на правах людини» впроваджується ГО “MART” у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Мережа хабів України
Embassy of Denmark in Ukraine
UNDP Ukraine / ПРООН в Україні

Опубліковано
В категорії: Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.