Підсумки нашої роботи в липні

6 Серпня, 2022 Новини, Новини(старі)

Не втрачаємо динаміки роботи й завершуємо робочий липень. Іще у трьох громадах Чернігівщини наша команда проводила заходи з психологічної підтримки та юридичної просвіти.

У липні спеціалісти ГО «MART» відвідали Ріпкинську, Седнівську та Куликівську громади Чернігівської області. Провели заходи в п’яти населених пунктах. Там працювали психологи Ірина Лісовецька, Віктор Мозговий, Антон Бабич та юристи Дмитро Науменко, Владислав Мишко.

«Просвітницька робота з жителями області важлива для нашої організації. Ми зосереджуємо свою діяльність на юридичних консультаціях та заходах психологічної підтримки. Це особливо необхідно для мешканців громад, що постраждали від повномасштабного вторгнення військ росії на територію нашої країни»,

‒ розповів Дмитро Науменко, координатор громадської приймальні ГО «MART».

Загалом 47 осіб отримали юридичні консультації під час виїздів. Іще 12 консультацій провели в офісі.

Психологи надали 73 консультації ‒ 33 для дорослих та 40 для дітей.

«Наша діяльність, як психологів, направлена на роботу з жителями громад, які потребують підтримки та інформації. З дітьми ми виконуємо вправи, що дозволяють їм у простій формі зрозуміти, які зовнішні та внутрішні ресурси вони мають»,

‒ зауважила Ірина Лісовецька, психологиня проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».

Дорослі отримували частіше всього індивідуальні консультації у психологів. Часто їхні питання стосувалися спілкування з дітьми та їхніх реакцій на стресові ситуації. Батькам розповідали про алгоритми дій та комунікації в таких випадках.

Разом із нами до об’єднаних громад виїжджали представники Головного управління Національної соціальної служби у Чернігівській області.

Крім цього, команда зробила шість моніторингових місій з документування воєнних злочинів.

Цей матеріал створено ГО «МАRТ» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.