Ще в одній громаді Чернігівщини про молодь та розвиток!

4 Листопада, 2019 Новини

1 листопада експерти ГО “MART” взяли участь у виїзному семінарі «Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації. Гендерне проектування», що організував Чернігівський центр підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, спільно з Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації у Линовицькій ОТГ, Прилуцького району. 
Про потенціал і перспективи молодіжної роботи в Чернігівській області, про необхідність активізації молоді, як одну з головних умов розвитку громади, про необхідність делегування владою своїх повноважень громадським організаціям йшлося під час навчальних сесій.
Виконавча директорка ГО «MART» Руслана Бурова наголошувала на необхідності участі молоді громади у прийнятті рішень, необхідності формування представницького молодіжного органу в громаді. Це дозволить активізувати молодь та формувати у молодого покоління громади громадянські компетентності, навички активної діяльності в інтересах своєї громади, а зрештою і держави. Для цього існує широкий спектр демократичних засобів та процедур. Зокрема, молодіжна громадська організація, яка створена і діє на території громади, може реалізувати проект соціального, економічного, культурно-мистецького, просвітницького чи спортивного спрямування на території громади. 
Як розробити власний проект? Де знаходити інформацію про конкурси? Як написати заявку на участь? Як отримати на фінансування проекту кошти з місцевого чи державного бюджету, або ж від донорських організацій? На ці та багато інших питань шукали і знаходили відповіді учасники тренінгу.
Учасникам була також надана інформація, які надає послуги ГО «MART» при створенні громадських організацій в області, їх консультуванні та менторському супроводі. 
Тренінг пройшов інтенсивно, в теплій, дружній атмосфері. Як результат – учасники не тільки отримали знання, але і напрацювали конкретні рекомендації органам місцевої влади щодо необхідності напрямків молодіжної політики в ОТГ, необхідності конкретних дій. Рекомендації будуть представлені місцевій владі на найближчому засіданні сільської ради. Успіхів!
Мережа хабів України 
Громадська організація МАRТ

Опубліковано
В категорії: Новини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.