Зустріч команди ГО «MART» із жителями Михайло-Коцюбинської громади

17 Червня, 2022 Новини, Новини(старі)

Сьогодні, 17 червня, ми відвідали Михайло-Коцюбинську громаду. Там працювали наші юристи та психолог із населенням.

Ірина Лісовецька (психологиня нашого проєкту та методистка Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області) провела заняття з дітьми. Вони спілкувалися про те, як тіло реагує на стресові ситуації. Виконали вправу «Мої ресурси та опори» – пошук внутрішніх та зовнішніх ресурсів; справ, які змінюють настрій і додають впевненості; людей, до яких можна звернутися за допомогою і підтримкою.

Крім того, Ірина поговорила із батьками та бабусями дітей, які сьогодні були на зустрічі. Розповіла їм про особливості реакції дітей на стресові фактори (реакції тіла, емоції, поведінка) та як підтримати дітей у кризовій ситуації.

Юристи надавали індивідуальні консультації. Людей цікавили питання виплати заборгованості по заробітній платі, отримання компенсації за пошкоджені будинки в приватному секторі, особливості спілкування з місцевою владою та інші питання.

У виїзді взяла участь заступниця начальника Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Чернігівській області Юлія Олифіренко.

Під час відвідування громади провела зустріч із працівниками Служби у справах дітей. Обговорили практичні питання щодо

  • надання допомоги дітям, які перемістилися до громади без супроводу батьків із зони бойових дій,
  • надання статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування в умовах запровадженого режиму воєнного стану,
  • здійснення контролю за умовами проживання дітей, які мешкають у родинах, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків та інші актуальні питання захисту прав дитини.

Цей матеріал створено ГО “МАРТ” за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.